Stanislav Borisov / Researcher

UCLouvain / Space radiation, IT

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn werkterrein heeft niets te maken met milieustudies/technologieën etc., maar ik maak me wel zorgen over de achteruitgang van de wereld waarin we leven. En meer nog dan de klimaatverandering, zijn de chemische, mechanische, radioactieve en elektromagnetische verontreinigingen mijn grootste zorg. De reden is heel eenvoudig – het kan directe gevolgen hebben voor mijn eigen gezondheid, en mogelijk op zeer korte termijn, in tegenstelling tot de klimaatverandering. Het is niet iets “voor de volgende generaties” etc., het is nu. FYI: In de EU vallen er in de EU jaarlijks 0,5 miljoen vroegtijdige sterfgevallen ten gevolge van vervuiling (of 10% van alle sterfgevallen). Het ziet er naar uit dat de prestaties nogal slecht zijn, gezien alle technologieën die we in handen hebben.
De luchtverontreiniging in de EU is voornamelijk te wijten aan het wegvervoer, omdat de meeste vervuilende industrieën over zee zijn verplaatst, de meeste verwarming van woningen op gas of elektriciteit, enz. Dus, mijn eerste keuze – geen auto te gebruiken, tenzij het strikt noodzakelijk is. In het ideale geval is ‘strikt noodzakelijk’ alleen voor het vervoer van zware, grote objecten, zoals meubels. In het ideale geval kan het gebruik van een individuele auto dus zeer beperkt zijn. Maar in het echte leven, door het schaarse openbaar vervoersaanbod soms of ergens, kan het zijn dat je veel vaker een auto nodig hebt. Het grootste probleem van het collectief vervoer is frequentie, met name de afwezigheid ervan in de nachtelijke uren (nachtelijke uren meestal = na 20u, of op zondag). De tweede – gemiddelde snelheid die wordt bepaald door de effectieve lengte van het pad als gevolg van zigzagroutes, de locatie van de wisselknooppunten, de tijd die nodig is om de lijnen te veranderen, enz. De derde – prijsstelling en reisflexibiliteit: dit is vooral een probleem voor de internationale reizen op het spoor, wanneer de tarieven gek worden, dat het misschien bijna goedkoper is om een taxi te nemen. Maar in sommige landen, zoals Frankrijk, zijn de tickets ook voor interne reizen erg star en duur.
Een ander groot deel van het wegvervoer bestaat echter uit vracht. Waarom hebben we zoveel vrachtwagens op de weg? Als gevolg van een rampzalig inefficiënt spoorwegbeheer (met enkele uitzonderingen, zoals in de VS, Rusland en Duitsland) en een gebrek aan politieke steun voor de bouw van deze alternatieve infrastructuur, die tot 5 x minder energie nodig heeft voor hetzelfde vervoer, een veel lager grondgebruik, een langere levensduur van het voertuig, een idealiter lagere prijs van de dienstverlening, enz. Maar hier kan ik echt niets doen….

Originally posted 2018-07-25 17:22:35.

%d bloggers vinden dit leuk: