Valérie Hugon / Master student

unamur – Biology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

-Mijn grootste zorg is het gebrek aan bewustzijn bij een groot aantal mensen over de hoeveelheid (al dan niet voedsel) nutteloze, overbodige producten die gekocht zijn en die vaak in de prullenbak terecht zullen komen.
-Veranderingen :

 • ik probeer biologische producten uit landen in de buurt van België te eten, minder vlees te eten en minder bereide producten te kopen
 • Om het plastic te verminderen, ben ik begonnen met het gebruik van vaste shampoo, waarbij ik wat groenten en fruit in bulk kocht en ook wat granen of zaden.
 • ik sorteer mijn vuilnis, ik gebruik veel gerecycled papier, ik koop kleine kleren en als ik het kan in de tweede hand
 • Thuis hebben we zonnepanelen voor elektriciteit en zonneboilers voor warm water.
 • Ik wil graag een moestuin hebben.
 • Ik wil mijn entourage hiervan bewust maken, maar ik geef toe dat ik enkele problemen heb.
  -Moeilijkheden bij het verminderen van uw energieverbruik of de aantasting van het milieu op bedrijfsniveau: de hoeveelheid merk, reclame, producten, verkoop zijn verschillende factoren die naar mijn mening een impuls geven aan het verbruik, omdat we altijd meer willen en het nu onmogelijk is geworden om de straat op te gaan zonder geconfronteerd te worden met al deze producten, allemaal mooier, kleurrijker, verondersteld goedkoper en efficiënter te zijn dan een van de andere.
  Bovendien weet ik niet veel over economie, maar ik denk dat het huidige model, dat tot elke prijs groei wil, overheden ertoe aanzet om beslissingen te nemen die vaak in strijd zijn met het behoud van de planeet, maar meer met het streven naar winst en dus naar overproductie / overconsumptie.
  -Belangrijke veranderingen in de samenleving of op politiek niveau :
  We hebben leraren nodig die van kleuter- en basisscholen de leerlingen leren sorteren en duurzaam te consumeren; en ik denk dat de leerlingen in alle samenstellingen een cursus over biodiversiteit en het belang van de natuur moeten hebben, want hoe krijg je mensen zover dat ze voor het land zorgen als ze niet begrijpen wat het hen brengt, waarom doe je het dan.
  We hebben meer afvalrecyclinglocaties nodig en meer producten die van deze gerecyclede materialen zijn gemaakt.
  We hebben een grote verandering in de landbouwtechnieken nodig om de oogsten langer te laten duren en ontbossing een halt toe te roepen, …

Originally posted 2018-05-12 09:11:39.

%d bloggers vinden dit leuk: