Xavier Desmit / Researcher

RBINS / Oceanography, marine ecosystems

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mariene ecosystemen, de kustgebieden, de zeebodem en de open oceaan zijn onderhevig aan klimaatverandering, defaunatie, verlies van biodiversiteit en aantasting van ecosystemen. Dit is het gevolg van industriële activiteiten op zee en op het land (industrie, visserij, landbouw, verstedelijking). De wereldwijde amplitude van industriële transformaties heeft gevolgen voor afgelegen gebieden van het oceaanecosysteem (opwarming, verzuring, vervuiling). Wereldwijde bedreigingen vereisen wereldwijde actie en daarom is een brede politieke consensus nodig om een einde te maken aan alle processen die vervuiling, uitputting van hulpbronnen, vergiftiging en vernietiging van habitats veroorzaken. Dit omvat bijvoorbeeld verzet tegen de industrie van fossiele brandstoffen om duurzame energie te ontwikkelen, verzet tegen de agro-ecologie en duurzame visserij om agro-ecologie en duurzame visserij te bevorderen, bestrijding van ontbossing en overexploitatie van de zeebodem om ecosystemen te herstellen, enz. Politieke oplossingen op collectief niveau zijn absoluut noodzakelijk. Persoonlijke acties op individueel niveau zijn ook belangrijk omdat ze de veranderingsactoren in staat stellen nieuwe politieke initiatieven te aanvaarden, te ondersteunen en te ontwikkelen. Bovendien heeft het een rol spelen van verandering deugden van emancipatie en geeft het vreugde en bewustzijn. Hier zijn mijn acties:

 • Kweek een deel van de groenten die mijn familie nodig heeft in een tuin van 2 m², koop de rest in biologische winkels.
 • Verdeel de vleesinname van mijn gezin in tweeën en vervang dierlijk eiwit door peulvruchtenproteïne.
 • Fietsen (“bakfiets”) in plaats van dagelijkse ritten te maken.
 • Vermijd plastic, ook in kinderspeelgoed.
 • Kinderen opvoeden door hun aandacht, hun verwondering en hun respect voor levende wezens, ecosystemen en natuurlijke kringlopen te promoten.
 • Verspreiden van wetenschappelijke kennis door middel van gepopulariseerde lezingen en krantenartikelen.
 • Mijn eigen politieke inzicht in klimaatverandering en klimaatrechtvaardigheid vergroten
 • Debat en strijd tegen pseudo-wetenschap en klimaatscepticisme
 • Deelnemen aan evenementen en demonstraties op het gebied van klimaatrechtvaardigheid en sociale rechtvaardigheid.
 • Een politieke partij die klimaat en ecologie en sociale en fiscale rechtvaardigheid centraal stelt in haar agenda.
 • Herken en respecteer de ervaringen van anderen, al dan niet succesvol of niet succesvol.
  Moeilijkheden zijn niet waar ik ze verwachtte. Het is een plezier om te fietsen en vlees te vervangen door groenten. Kinderen vinden het leuk om de wereld te begrijpen. Moeilijker is het om de tijd te vinden om politieke actie te ondernemen.

Originally posted 2018-05-16 10:17:11.

%d bloggers vinden dit leuk: