Xavier POURIA / Consultant

EcoRes / Enginee

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik werk al meer dan 10 jaar samen met publieke en private actoren aan mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering.
Concreet betekent dit dat we hen moeten helpen om de klimaatverandering (Bilan Carbone®) te beperken door hen te helpen een richting te vinden die net zo effectief of efficiënter is dan de huidige richting en tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. Voor de aanpassing aan de klimaatverandering is het, nadat de effecten van het klimaat op de activiteit zijn vastgesteld, noodzakelijk om de evolutie – in min of meer mate – van deze effecten te bestuderen en richtsnoeren te overwegen om er rekening mee te houden.
Het persoonlijke leven is een vorm van proeftuin: uw huis koel houden in periodes van hoge warmte (uiteraard zonder airconditioning) is niet alleen meer een kwestie van persoonlijk comfort, het is ook een manier om concrete oplossingen beter aan mijn klanten voor te stellen!
Ik probeer ook consequent te zijn:

  • Zo vind ik bijvoorbeeld mijn comfort en mijn professionele interesse om 99,5% van mijn verplaatsingen met de fiets en/of het openbaar vervoer te doen, dus het is de optie die de rest van de tijd voorrang krijgt.
  • De overgang naar een afvalvrije inkoop is een echte uitdaging voor haar inkooppraktijken met meer aandacht voor kwaliteit.
    De moeilijkheden zijn zelden onoverkomelijk, ik herinner me de renovatie van mijn huis: als de ambachtslieden zich allemaal in de eerste plaats richtten op de kwaliteit van de uitvoering (wat uiteraard van fundamenteel belang is), waren ze minder gericht op de prestaties en het soort producten dat gebruikt werd. Het was daarom noodzakelijk om een specifieke tijd met hen te nemen over deze onderwerpen.
    De consument realiseert zich onvoldoende dat hij zijn kracht niet meer inziet: ook al wordt een product dat niet meer wordt gekocht snel genoeg verkocht in zijn huidige vorm! Oververpakking, het aantal groenten en fruit dat het hele jaar door beschikbaar is, is een valse vooruitgang: het is synoniem voor verspilling van energie en materialen. Dus, in plaats van te wachten op politieke veranderingen, als we allemaal rationelere keuzes zouden maken: onze gezondheid, onze portemonnee, ons klimaat, enz. zouden we zeker al een beetje beter zijn als we allemaal rationelere keuzes zouden maken.

Originally posted 2018-07-18 18:20:17.

%d bloggers vinden dit leuk: