Bruno Frere / Professor, researcher

FRS-FNRS, University of Liege / Dr in Sociology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn colleges aan de universiteit zijn gericht op de kritiek van het kapitalisme en het productivisme als manieren om de natuur en de menselijke hulpbronnen voor privé-geld rijkdom te maken. Ik kom ook altijd langs de universiteit in plaats van met de auto, ik doe mijn boodschappen in biologische winkels en ik probeer zoveel mogelijk groenten, kazen en andere producten van de boerderij te kopen in een Groupe d’achat collectif (korte voedselvoorzieningsketens). Ik steun ook alle autonome zones die in Europa zijn gecreëerd, zoals die van Notre-Dame-Des-landes, en ik steun alle soorten degradatiebewegingen (met name door het boycotten van vliegtuigen, voor zover ik weet, en door te weigeren om met bedrijven als Ryanair in zee te gaan). Ik heb mijn huis gekocht met een banklening van Triodos (een coöperatieve bank die niet investeert in olie of enige andere vervuilende energie of enige vorm van oneerlijke handelwijze, heb ik zeker voor dit soort bank gekozen, ook omdat het dichter bij een antikapitalistisch gedrag staat dan alle andere banken. ). Ik heb mijn huis ook gerenoveerd en geïsoleerd met biologische producten die ik in sociale coöperaties heb gekocht in plaats van in de gebruikelijke industriële producten. Maar ik wil hier ook onderstrepen dat dit soort inspanningen slechts een kleinigheid zijn met betrekking tot de echte auteurs van de opwarming van de aarde, die voornamelijk niet-ethische banken, oliemaatschappijen, de Faeröer, internationale investeerders in het industrialisme, enz. zijn. Zonder internationale coördinatie van sociale bewegingen (en democratische staten) tegen hen, zijn alle individuele inspanningen zinloos, ook al zijn ze mooi.
Ik weet niet hoe ik een filmpje over dagbladmotie moet downloaden, maar ik stel voor deze link als video hieronder te gebruiken:
https://www.dailymotion.com/video/x8n2mo

Originally posted 2019-01-13 07:31:18.

%d bloggers vinden dit leuk: