Sam Dupont / Senior Lecturer

University of Gothenburg / Ocean Acidification

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik werk aan het “andere CO2”-probleem: verzuring van de oceaan.
Als gevolg van de toenemende uitstoot van kooldioxide wordt de oceaan steeds zuurder. Ik onderzoek de gevolgen voor het zeeleven en het nieuws is niet goed. Samen met andere veranderingen zoals de opwarming van de aarde zal de verzuring van de oceanen bijdragen aan de vermindering van de biodiversiteit met gevolgen voor het mariene leven, maar ook voor de mens, aangezien ons lot nauw verbonden is met de oceaan.
Als wetenschapper is mijn bijdrage aan:

 • de wetenschap te ontwikkelen die nodig is om een duurzame toekomst te realiseren. Dit omvat het documenteren van het probleem (monitoring, projecties), het leveren van sleutels voor oplossingen (bv. beheer, aquacultuur) en wetenschappelijke gegevens die we nodig hebben voor een gerichte en efficiënte communicatie. Ik doe voornamelijk experimenten in het labo met een sterke focus op “oplossingen”.
 • een breed publiek bereiken, van burgers tot beleidsmakers, om tot verandering en grootschalige collectieve acties te leiden. We testen een andere aanpak om de wetenschap te communiceren om echte effecten te bereiken.
 • in de ontwikkelingslanden de nodige capaciteit ontwikkelen om de alfabetisering te verbeteren, de nodige gegevens te verzamelen en oplossingen te implementeren. Ik ga naar landen rondom het laboratorium om laboratoria te bouwen voor onderzoek naar verzuring van de oceanen, beste praktijken te onderwijzen en onderzoeksstrategieën te ontwikkelen.
  Als burger heb ik mijn gedrag veranderd om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen:
 • Ik ben meestal vegetariër, eet alleen vlees tijdens het reizen en wanneer er geen alternatieven beschikbaar zijn.
 • Ik koop alleen wat echt noodzakelijk is….
 • Ik reis slim om het gebruik van mijn auto te minimaliseren en gebruik liever te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
  Mijn werk is mijn grootste uitdaging omdat ik veel te veel reis. Zonder mijn professionele reizen produceer ik veel minder dan de gemiddelde Zweedse burger, maar ik ben veel slechter als ik mijn reizen meetel.
  Ik ben nu echter selectiever in welke reis ik kies. Ik reis vooral in het kader van onderwijs en capaciteitsopbouw. Ik ben van mening dat deze reizen, ondanks de kosten van kooldioxide die ermee gepaard gaan, een positief effect hebben. Voor andere activiteiten, zoals wetenschappelijke conferenties, probeer ik op afstand een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld door films te sturen en mee te doen via skype.

Originally posted 2019-01-30 05:18:16.

%d bloggers vinden dit leuk: